YinYoga

YinYoga


Är du (mycket) stel eller spänd, har problem med cirkulation eller är stressad, har svårt för att varva ner?

Då är yinyoga något för dig!

YinYoga är ett mycket bra komplement till annan fysisk aktivitet som  tex. löpning, styrketräning och andra mer dynamiska yogastilar. 

Man kan beskriva Yin yoga som en blandning av yoga, mindfulness och kinesisk medicin. Istället för att träna musklerna går man ännu djupare, och jobbar med bindväv, leder och ligament, som vi ofta är ganska stela i. När vi gör det frisätts ny energi i kroppen och det parasympatiska nervsystemet aktiveras, vilket gör oss lugna och harmoniska, ger bättre sömn, kan lindra värk och främja återhämtning. Vi kommer även åt att stimulera de olika meridianerna som löper genom kroppen och dess organ. Detta är en Yoga form som passar alla människor och kroppar, men är särskilt effektiv för stela och orörliga personer då YinYoga sakta öppnar upp stela höfter, baksidor av ben och vader, som blir smidigare och mer elastiska.  Den hjälper dig att öppna upp och sträcka ut de områden där energi stagnerat och bindväv torkat ut och du arbetar även med att stärka kroppens egna förmåga att återhämta sig. Som en bonus fyller YinYogan hela dig med färsk, ny energi (kallas qi eller prana) och lugnar ditt sinne.

 Vi fokuserar på yin-delarna i kroppen,  skelett, myofascia, bindväv, ligament, inre organ och de så kallade meridianerna. 

De mycket enkla ställningarna utförs alltid liggande eller sittande. 
Till skillnad från de flesta andra yogastilar låter YinYogan dina muskler slappna av helt. Du stannar i varje ställning under flera minuter och praktiserar samtidigt medveten närvaro i stunden. 

I YinYogan stretchar vi inte, vi drar inte och vi vill undvika att hålla kroppen i ytterlägen. Vi slappnar av och låter kroppen vara och kommer på så sätt mycket djupare (så kallad passiv stretch). 

Ditt liv pågår just nu och hos oss kan du förbättra din hälsa med egen kraft!

Hitta din energi 2021

Scroll to Top